WTF grip / Omni-grip

Ez egy igazán érdekes fajtája a hamis fogásnak. Nem is fajtája, hanem leszármazottja. Lényegében a hamis fogásnak egy eltúlzott változata, ami iszonyatos erőt és csuklómobilitást vár el. Matteo Spinazzola a fogás atyja. Először a videó címe miatt azt hittem WTF grip a neve, mert ránézel és "mi a franc?". Aztán hozzászólások között láttam, hogy Massimo Kokhno elnevezte omni-gripnek, mert "minden" megtartható vele, olyan elemek is, amik a fogás hiányában eddig nem is léteztek!

Arra jó, hogy akár ki is váltsa a grip supportot gyűrűn, rúdon pedig számtalan új erőelemnek nyissa meg az utat.

A csukló túlhajlításával rövidíti a kart, ezzel csökkentve az erőkart. Csuklóban strukturálisan nehezít (ízület végéig hajlás), vállban könnyít. Példaképp itt egy bruttó 30+ mp-es terpesz fecske: [link]

Rúdon leginkább úgy használható, ha átforduláskor a fogás is fordul, így végig megőrizve a false gripet. Hajlított csukló függéstől "támaszig"! Ebben az esetben false gripben a terhelés a kézfejről fokozatosan a csuklóra tevődik át, majd onnan az alkarra és a kezek már csak az előrecsúszás ellen tartanak. Roppant érdekesnek tartom! Demonstrációképp itt a kedvenc gyakorlatom, az Omni-king pull, valamint a Árész (mellső Hefesto): 

Számomra az Árész egy hosszútávú, reálisnak tűnő cél, az omni-king pull meg egy bizonytalan életcél.